Wat als haarverzorging geen struggle meer hoeft te zijn? Wat als je haar weer helemaal mag gaan flowen volgens zijn natuurlijke structuur? Wat als we een heel deel van onze producten, beauty routines en verwachtingen over ons uiterlijk over boord gooien en ons helemaal vrij mogen voelen net zoals we (echt) zijn? Wat als we al onze imperfecties hoe klein of groot mogen omarmen en dit vrij van oordeel of projectie?

Hoe zou dat er dan uitzien voor jou? Hoe zou jij je daarbij voelen?

Ik las onlangs deze quote: ” Beauty feels oppressive if I don’t feel safe and free to also be disgusting.”

En die kwam binnen. Want ik heb me namelijk heel lang de vreemde bijt gevoelt in de beautysector. Van zodra ik geen producten meer verdroeg, enorm veel last had van eczeem en mij niet meer kon verzorgen volgens de beauty standaard hoorde ik er precies niet meer bij. Was ik maar iets “raars en onverzorgd”. Althans dat was toch het idee en het gevoel dat ik had als ik in contact kwam met “picture perfect” mensen.

 

 

 

 

Zelfs toen ik de switch maakte naar natuurkapper. Holistisch begon te werken, spiritualiteit omarmde in mijn werk en persoonlijk leven. Een aangepast verzorg ritueel had waardoor mijn eczeem onder controle was. Het bleef wringen…      Ik bleef me niet helemaal thuis voelen, want: Ik voelde mij nog altijd geen “echte” kapster. Wat gek was want ik was gegroeid als persoon, had heel andere inzichten gekregen en voelde het beauty vak helemaal anders aan. Het label kapper en alle sub-labels, het voelde nog steeds niet goed.

“Ik ben natuurkapper”, ik kreeg het bijna niet meer gezegd…

Tot ik een tijdje geleden een telefoontje kreeg van iemand waardoor alles veranderde. Er viel een zwaarte van mij af, het was bijna als thuis komen!

Het was alsof ik eindelijk echt gezien en begrepen werd door iemand die in de zelfde wereld stond als mij.

En ze vertelde mij dat het goed was, de visie die ik had. Dat het oké was, de strugglingen waar ik tegenaan liep. En vooral dat ik genoeg was en niets anders hoefde te doen dan alleen maar te zijn.

En dat ik deze maand van haar iets mag gaan leren, de meest pure en zuivere vorm van energetisch knippen. Een vorm die balans brengt in je haar, harmonie creëert. Je een lichter en meer ontspannen gevoel geeft.

Een ode brengt aan je natuurlijke haarstructuur, gaat werken volgens jouw natuurlijke haar val.

En er voor gaat zorgen dat je haar langer goed blijft zitten.

Maar alles wat ik ken, mezelf gedurende de jaren heen (zelf) heb aangeleerd dien ik hiervoor te vergeten. Want energetisch knippen, echt energetisch knippen werkt namelijk op een heel andere manier. Oordeel, projectie, overtuigingen, bestaande technieken.  Het gaat allemaal overboord, en dat is spannend. Serieus spannend zelfs!

Maar ik voel mij er zo klaar voor. En kijk er enorm naar uit om op deze manier te mogen werken en nog meer lichtheid in en rond jou hoofd te creëren. Want jij mag het ook ervaren, je natuurlijke flow want schoonheid is zoveel meer dan picture perfect!

Veel liefs,

Charlotte x 

Maak hier je afspraak

Lees hier nog meer over de werking van The Lightsight