FAQ

Al je belangrijkste vragen beantwoord

Ik heb een PPD - allergie, kunnen mijn haren met planten gekleurd worden?

Dat kan, de kleuringen van Oliebe bevatten zuivere plantendeeltjes waardoor ze uitermate geschikt zijn bij een PPD- allergie. Voor een kleuring wordt in dit geval steeds een allergietest gedaan.

Meer informatie: Plantenkleuren

Dekt plantenkleuring ook grijs haar?

De kleur is na de eerste keer kleuren nog transparant, maar geeft wel kleur aan de ‘grijze’ haren. Hoe vaker er lagen overheen gelegd worden (stapelen) hoe ondoorzichtiger en meer gedekt het wordt. Dit voorkomt dat er een harde overgang van wit naar gekleurd haar ontstaat, zoals bij gewone verf.

Hoe vaak mag je je haar kleuren met plantenpoeders?

Een ideaal gemiddelde om de kleur te herhalen is om de 6 à 8 weken. Afhankelijk van het resultaat kan je de haren zelfs wekelijks kleuren.

Kunnen witte haren ook donkerder gekleurd worden met plantenkleuringen?

Ja dat kan, door een dubbele kleuring aan te brengen. Eerst wordt er een basiskleur over de witte haren gelegd, daarna wordt de uiteindelijke kleur over de basiskleur aangebracht.

Hoelang blijft de plantaardige kleur in het haar?

Bij een eerste kleuring wast de kleur geleidelijk aan uit de haren zonder een uitgesproken uitgroei. Bij herhaaldelijk kleuren blijft het langer zichtbaar, afhankelijk van het resultaat moet het soms zelfs uitgroeien.

Kan je over chemisch gekleurd haar verven?

Ja, dat kan. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat wordt de uitgroei ingezet met een kleur en kan er over de poreuze lengtes ook een kleur gezet worden zodat de haarschubben zich kunnen sluiten. Op deze manier is het haar goed voorbereid en kan er indien nodig een tweede kleur overheen gezet worden.