Charlie's Story

Maak kennis met Charlotte

Hoe het begon

Het begon met allergieën en overgevoeligheden …

Als kind had ik al last van huid- en gezondheidsproblemen. Met een heel arsenaal aan potjes en tubes kreeg ik langzaamaan alles onder controle. Tot ik, na mijn opleiding voor kapper en grime in het middelbaar onderwijs, startte als freelance haar- en make-up artist. Lange werkdagen, overdosissen haarlak en make-upproducten zetten me met mijn twee voeten op de grond: de allergieën en overgevoeligheden kwamen weer tevoorschijn …

… Dit bracht me bij Maison Couleur. Een ambitieus verwensalon voor haar, huid en make-up met een bewust groen randje. Een concept dat ontwikkeld werd om mensen met een zachte aanpak bewust te verwennen. En waarbij natuurlijke producten die goed zijn voor mens en milieu centraal stonden.

Ik werkte samen met dermatologen, diëtisten en gezondheidscoaches, waardoor ik heel wat mensen verder heb kunnen helpen met hun problemen.

Want hoe we ons van binnen voelen, stralen we uit naar de buitenwereld via onze huid en ons haar.

Droomplek

Van bij mensen thuis, tot een huiselijk plekje in Kessel-Lo, naar een tijdelijke locatie in Rotselaar. De weg naar mijn droomplek was er eentje met vallen en opstaan. Een vaste stek waar ik volledig mijn ding kon doen was broodnodig. In mei 2020 was het eindelijk zo ver! Door de COVID-19-crisis was het niet de meest ideale tijd om zo’n project te starten, maar met zo’n droomlocatie konden we niet anders!

Hoe blij ik ook was dat we eindelijk ons plekje gevonden hadden, des te meer viel het mij op dat het huidige concept niet meer zo goed paste. Deze plek, net niet aan het einde van de wereld en midden in het groen, vroeg om iets anders.

Nieuw hoofdstuk

Ik kreeg tijd om intens te voelen. Te voelen wat nog paste, en wat niet. Daarnaast kreeg ik ook tijd om te leren uit het proces van verandering dat toen op zo veel vlakken gaande was. En verder kreeg ik ook ruimte om de zotste dromen die ik gedurende al die jaren op post-its verzameld had, ook echt uit te voeren.

De natuurlijke producten heb ik behouden, samen met een hele hoop kruiden en kennis van botanische haarverzorging. Aromatherapie en kristallen staan meer op de voorgrond en het energetische werk doet zijn intrede. Ik wil mensen inspireren.

The Lightsight

Benieuwd naar mijn persoonlijke verhalen?

Lees dan mijn blog Charlie’s Stories.