Naar de kapper gaan, voor de ene is het een godsgeschenk en uren genieten. Voor de ander is het een minder leuke klus op het to-do lijstje dat dient afgevinkt te worden. En hoewel het niet meer zo van deze tijd is om volledig uitgedost en vol glitter mooi te zijn vlak voor de feestdagen. Vind iedereen het wel fijn om er simpelweg goed uit te zien.

Wanneer je gaat kijken naar de 3 grootste haar trauma’s:

  • haar, dat veel te kort geknipt is
  • haar, waar de lagen niet verbonden zijn of te veel zijn opgeknipt
  • het eindresultaat dat te veel verschilt van wat je verwachtte

is het zo gek nog niet dat het voor de ene een plezier is om naar de kapper te gaan en voor de ander helemaal niet. Ik deel graag met jou onderstaande tips voor een geslaagd kappers bezoek!

  • Kledij, zeker in de winter kan dit een lastige zijn. Laagjes, wolletjes, een sjaal een pull met een iets grotere kraag… Wanneer je in de stoel zit zorg je er best voor dat de kledij die je draagt plat op de huid aansluit zoals bijvoorbeeld een t- shirt waarbij de hals vrij is. Kolletjes en dikke wollen vesten zitten vaak in de weg en ook oorbellen en halskettingen kunnen soms best lastig zijn. Laat ze liever thuis zodat je ze ook niet nog eens vergeet of kwijt raakt.
  • Communicatie, It takes two to tango! Niet alleen dien jij heel helder te zijn over wat je wel en niet wilt, mooi of niet mooi vind. Ook de kapper die je gekozen hebt dient over een aardig setje communicatie skills te beschikken en ontvankelijk te zijn voor jou verhaal.

Sta op voorhand stil bij wat de kapper dient te weten over jou en je haar. Misschien maakt je haar een bepaalde beweging die je niet fijn vind of ervaar je jeuk na het gebruik van een bepaalt product. Wanneer je dit communiceert voordat je haar gewassen is en aan de kapper op voorhand zelf toont hoe kort het mag zijn is de kans erg klein dat het mis loopt.

  • Verantwoordelijkheid. Dit kan soms een lastige zijn zowel voor de kapper als voor de klant. Want zoals hierboven al vermeld, It takes two to tango. Kies een kapper uit waarmee je op dezelfde golflengte zit, vlot mee kunt communiceren, die echt wilt luisteren naar jou en waar je je simpel weg goed bij voelt. Zoek samen wat er mogelijk is met jou haar en of het haalbaar is.

Kies vooral niet voor die grote haar verandering wanneer je eigenlijk nog niet zeker bent of nog twijfelt. Dit vergroot alleen de kans op teleurstelling.

Heb je bang dat je als “moeilijk” bestempelt gaat worden? Ga dan na waarom voor jou iets heel belangrijks is en leg dit ook uit. Durf je uit te spreken want een kapper wilt echt alleen maar het aller beste voor jou En zit echt niet te wachten op een knip sessie die helemaal fout loopt. Gebeuren er toch handelingen die je niet zo fijn vind? Geef dit dan zeker ook tijdig aan.

Voel je dat het best lastig is voor jou om naar de kapper te gaan door wat er vroeger met je haar gebeurt is? Ik help je hiermee graag verder door naar jou haarverhaal te luisteren. Want ik geloof met heel mijn hart dat haarverzorging geen struggle (meer) hoeft te zijn. En dat ook jij lichtheid kan ervaren in en rond je hoofd. Hier leer je mij alvast wat beter kennen!

Ik leerde van Linda Hollatz over de 3 grootste trauma’s in haar DIY haircutting E-book.