Waarom ik de plantenverzorging geen plantenkleuring meer noem:

De voorbije jaren heb ik heel hard mijn best gedaan om de kleurende eigenschappen van planten te meten aan de resultaten van chemische haarkleuring.

Ik betrapte mezelf tijdens intakegesprekken continu op het wikken en wegen van woorden om toch maar niet de gevreesde term ‘henna’ in de mond te nemen.

Ik wou de planten en de resultaten zo hard controleren (en door een stevige dosis perfectionisme slaagde ik er ook in)…

Dit is niet meer waar ik voor wil staan, want de natuur valt nu eenmaal niet te controleren.

Ik bewonder de planten voor hun geneeskrachtige werking bij huid-en hoofdhuidproblemen. Ik noem daarom even enkele bij naam:

  • Indigofera Tinctoria
  • Lawsonia Inermis
  • Rubia Cordifolia
  • Cassia Senna/Italica Obovata
  • Carthamus Tinctorius Flower

En laat onrealistische verwachtingen los.

Deze eeuwenoude planten zijn pure natuurgeneeskunde voor huid- en hoofdhuid. De rijke kleur of glans die sommige planten aan het haar kunnen geven, zie ik als een mooie extra.

Ik kies er daarom voor om binnen mijn kleurenpallet niet meer te gaan voor 100% grijsdekking en mijn focus te verleggen naar de verzorgende eigenschappen van de planten.

Dit houdt in dat mijn samenstellingen jou haar en huid gaan verzorgen, verstevigen, beschermen en voeden en maar tot een bepaalde hoogte kleur gaan geven.

Ben je niet zeker of ik je ga kunnen verder helpen? Plan een koffieklets in en we overlopen samen de mogelijkheden.

Gezien de huidige situatie help ik bestaande klanten verder waar mogelijk maar stuur ik nieuwe klanten die alsnog 100% grijsdekking wensen graag door.

Met grote dank en toestemming van Charline voor deze mooie tekst die helemaal aansluit bij mijn visie. https://charlinev.be/